İyi günler,
Sayısını unuttum, sanırım bir 15 kezden fazla pisi 2.1.1'i yeniden kurmuşumdur bu gece sabaha kadar.
UEFI seçenekli ya da UEFI'siz denedim.
Kiminde önyükleyici seçeneği vermedi, kiminde fat32'de boot/efi seçeneği vermedi, kiminde windows load bölümünü işaretledim, windows'u grub'ta gösterdi, ancak windows'a girmek istediğimde efi path invalid dedi...
Kiminde grub rescue dedi, çünkü grub yüklenmedi.
Bu son kuruluşta fat32 bölümünde boot/efi seçeneği verdi, önyükleyici sda0 seçeneği vermedi ayrıca, kuruldu. Ancak grub'ta yine windows yok. :(
Biliyorum, ayıp oluyor ama, Pardus forumda verilen bazı seçeneklerde grub onarım yazılımı verilmiş, onu kurup denedim. Oradaki onarım seçeneklerinde windows seçeneği silik, eş deyişle, onu seçemiyorum.
Sanırım son umar, bilgisayarı tamamen formatlayıp önce Windows'u kurmak, sonra da linux'leri kurmak olacak.
Orada da belgeleri taşınır diske aktaracağım ama, unuttuğum şeyler mutlaka olacaktır... :(
Neyse, bu cahilliğimle ancak bu kadar yapabildim.
Pisi 2 ya da Pisi 2.1.1 beni sevmedi anlaşılan. İnatçıyım, ille de kurup çalışacağım dedim ama, o benden inatçı çıktı, çalıştırtmam da çalıştırtmam dedi...
Biliyorum, belki 'Windows'u kurtarmak bizim işimiz değil' diyeceksiniz, haklısınız da...
Ancak Linux'te yapamayacağım bitakım şeyleri orada yapmak durumundayım. Bu, alışkanlıkla ilgili değil, 2007'den beri linux kullanıyorum. Ancak bazı işlerim için sadece windows yazılımları var ve onları kullanmak zorundayım.
Sözü çok uzattım, özür dilerim.
Teşekkürler, esenlikle,