VİRTUALBOX VE BAĞIMLILIKLARI PAKET YÖNETİCİSİ/ KONSOL? ÇÖZÜLDÜ

Zaf hur
01-04-2022 11:29 #1

Selamün aleyküm

Arkadaşlar Pisi paket yöneticisinden VİRTUALBOX yüklemek istediğimde bir çok bileşen çıkıyor. işaretlediğimde bazılarının birbirleriyle çakıştığı uyarısını veriyor. Acaba hangilerini seçmem gerekiyor?

Ya da konsoldan temiz bir kurulum nasıl yapabilirim?

Zaf hur
01-04-2022 18:41 #2

virtualbox sayfasından direkt indirmeye çalıştığım için inmiyordu. sağ tıkla farklı kaydet yapınca indirebildim.

pisilinux.org/wiki sayfasındaki sanallaştırma anlatımında , '' İndirdiğiniz dizine giderek dosyayı bulun.Dizin görünümünde iken F4 e basın.Dizin penceresinin altında komut satırı açılacaktır. '', deniyor.Fakat F4'e bastığımda switch to external screen şeklinde bir uygulama çıkıyor. hp g6 pavilion diziüstü pcde farklı bir komutla mı giriş yapmam gerekiyor komut satırına acaba?

Zaf hur
02-04-2022 14:01 #3

Bugün itibariyle ,acemi olmamdan kaynaklı sanırım, dizin görünümünden komut satırı açamadığım için tekrar PİSİ PAKET YÖNETİCİSİNE yöneldim. ''Çakışan bağımlılıkları çıkarmak ister misiniz?'' uyarısını onaylayıp kalan paketleri kurdum.

Sanal makineyi açıp kurmak istediğim işletim sisteminin tanımını oluşturduktan sonra BAŞLAT deyince ,'' virtualbox not installet rc 1908' uyarısı aldım.''

Ardından, BURADAKİ sayfadan ALİ CENGİZ KURT beyin önerilerinin ( python-idna , python-chardet , python-urllib3python-request veya python3-request, vte ) hepsini uyguladım.

Pisi Linux'u yeniden başlatınca şuan sorunsuz çalışıyor.

HERKESE TEŞEKKÜRLER

Pisi Linux Pisi Linux Pisi Linux Pisi Linux Pisi Linux
© Copyright 2013 - 2024 Pisi GNU/Linux. Bütün hakları saklıdır. | Pisi GNU/Linux gücünü topluluktan alır.
scrollup