Ekran kartımın (sürücünün) düzgün çalışıp çalışmadığından emin değilim!
Nasıl test edebilirim / kontrol edebilirim?
Generic sürücüler genelde sorunsuz, oyunlarda ekran kartınızı tam çalıştırmaz ama gündelik kullanımlarda da sıkıntı yaşamazsınız, video izlemelerinizde sorun yaşamıyorsanız, ekran yapılandırmanız iyi demektir. Basit bir test için paket yöneticisinden mesa-utils ve mesa-demos paketlerini kurun, kurulum bittiğinde bir konsol açın lspci | grep VGA komutunu uygularsanız ekran kartınız hakkında bilgiyi, glxinfo | grep render komutunu uygularsanız render kabiliyeti hakkında bilgi alırsınız, glxgears komutunu ilede minik bir test etmiş olursunuz, glxgears komutu ayrı bir kutu açıp içinde dişlileri döndürecektir kartınızda bir sorun yoksa.
GeForce 940 MX kartım var...
Depo güncel olmadığı içn paketler görünmemişti. Depoyu güncelleyip söylediğiniz paketleri kurdum...
lspci | grep VGA komutunu çalıştırdığımda, HD Graphics 620 çıktısı aldım.
Bu ekran kartının (940MX) çalışmadığını mı gösterir...
Gömülü olan ekran kartınızı kullanıyorsunuz, şu an için nvidia kartınız devre dışı.
Nvidia Linux sürücü https://www.nvidia.com/download/driverresults.aspx/123918/en-us
Açık Kaynak Kodlu olan sürücü 1920x1080 kasıyor ama 1280x720 kasma hiç yapmıyor.
Bunun dışında kapalı, sahipli sürücü kurmak isterseniz videolu anlatım var.
PisiLinux Nvidia Kurulum Rehberi
Övünç Türker'in videolu anlatımı çok güzel...
Kanalına abone oldum. PiSi kullanımı / ayarları ya da çok gelen sorulara yönelik küçük videolar çekerse çok kullanışlı olur diye düşünüyorum.
Kendisine teşekkür ederim.