Ekran Dalgalanması Mevcut

İnan Uğraş DOĞAN
19-06-2020 13:06 #1

Merhabalar. Çok yeni bir kullanıcıyım. Ubuntu ile başladım ;ancak çok ısınma problemi yaşadım. Bu sebeple Pardus kullanayım dedim. Onda da sorun oldu derken Pisiyi buldum.Gelelim soruma;

Gazete okurken ekranda dalgalanmalar oluyor.İntel ve Nvidia ile ilgili güncellemeleride yükledim ancak bir değişiklik olmadı. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

İyi çalışmalar.

selahattin bucak
19-06-2020 18:15 #2

Merhaba senin bilgisayarın da hangi ekran kartın mevcut burada genelde sadece bilgisayarında Nvidia ekran kartı olanlar onu yükleyebiliyor eğer her iki ekran kartını yüklersen çakışma yaşarsın.Genelde eski bilgisayarlarda AMD kullanılır bizde kurulum yaparken ekran kartını sistemin kendi atadığı genel ekran kartını kullanırız.Birde sanırım Nvidia ekran kartları bazen Linux sistemlerde bazı ayarları yapmanız gerekmektedir.

İnan Uğraş DOĞAN
20-06-2020 16:23 #3

Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 02)
NVIDIA Corporation GF119M [GeForce 610M] (rev a1)

İki ekran kartı var. intel, Linux sürücülerini açık kaynak olarak yayınladığı için bir işleme gerek yokmuş.Nvidia, Linux da Optimus özelliği desteklemediği için elle yapmak gerekiyormuş bu ayarı. Ancak bu bilgilere ulaşabildim.

Pisi Linux Pisi Linux Pisi Linux Pisi Linux Pisi Linux
© Copyright 2013 - 2025 Pisi GNU/Linux. Bütün hakları saklıdır. | Pisi GNU/Linux gücünü topluluktan alır.
scrollup